13 konyhai praktika, amiről sok háziasszony még nem hallott!

1.Tojás Ahhoz, hogy a tükörtojás sárgája folyékony maradjon, sütés előtt locsoljunk vizet a serpenyőbe. 2.Cukor A barnacukor nem fog összeragadni, ha a tasakba egy kevés alma-, vagy narancshéjat teszünk. 3.Acél kagyló A rozsdamentes acélkagyló sokkal fényesebb, és foltmentesebb lesz, ha ecettel és vízzel tisztítjuk rendszeresen. 4.Zöldségek magja A tök-és cukkinifélék magját könnyen el tudjuk távolítani egy fagylaltadagoló kanál segítségével. 5.Öntöttvas edény Az öntöttvas edények sokkal hatékonyabban megtisztulnak, ha mosogatószer helyett sóval próbáljuk megtisztítani. Így a rozsdásodást is megakadályozhatjuk 6.Mikrohullámú sütő Ha a pizzát újra akarjuk melegíteni a mikróban, elkerülhetjük azt, hogy megszáradjon, ha egy pohár vizet helyezünk mellé. A keletkezett pára segítségével megelőzhetjük a kiszáradást. 7.Vágódeszka Könnyen megszabadulhatunk a vágódeszkába ivódott kellemetlen szagoktól, ha sóba mártott citrom segítségével dörzsöljük át. Szórjuk be sóval, hagyjuk állni 15 percig, majd egy fél citrommal dörzsöljük be. 8.Meggymagozás Tegyük a meggyet egy fél literes üveg szájára, majd egy hurkapálca segítségével nyomjuk bele a magot az üvegbe. Gyors, és hatékony módszer. 9.Műanyag fólia Tároljuk a hűtőszekrényben, és akkor nem fog nyúlni használatkor, hanem könnyen, egyenletesen fogjuk tudni letekerni. 10. Muffin Ha nincs muffinsütő papírunk, könnyen helyettesíthetjük sütőpapírból kivágott formákkal. 11.Citromhámozás Tegyük 20 másodpercre a mikróba, utána valósággal lecsúszik róla a héja. 12. Fűszernövények A jégkockakészítőbe tegyünk egy-két csipet frissen felvágott fűszernövényt, majd öntsük fel olívaolajjal, és tegyük a fagyasztóba. Aztán mehet egyből a levesbe, ott majd kiolvad. 13.Fakanál Tegyük a fakanalat keresztül a fazékon, így megakadályozhatjuk, hogy kifusson a leves

Megjegyzések