Rigó Jancsi muffin recept

Hozzávalók 12 darabhoz: A piskótához: 4 tojás 16 dkg cukor 30 ml olaj 13 dkg liszt 3 dkg kakaópor 0,5 kávéskanál sütőpor A krémhez: 10 dkg csokoládé 10 g vaníliás cukor 3 dl tejszín 1 evőkanál olaj vagy vaj A tetejére: 5 dkg étcsokoládé 5 dkg tejcsokoládé Jelenleg itt vagy: Főoldal > Sütemény receptek > Csokis sütik > Rigó Jancsi muffin Rigó Jancsi muffin recept Rigó Jancsi muffin Beküldve: 2017.11.10. Kategória: Csokis sütik Küldte: Mészáros Erika Látták: 8351 Miben készült? Főzőlap, Hűtő, Mikró, Sütő Melyik évszakban? Egész évben 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,50 csillag 30 értékelés alapján Nehézségi szint: Haladóknak Elkészítési idő: 60 perc Mennyiség: 4 fő részére Mennyibe kerül? Kicsit drágább Hozzávalók 12 darabhoz: A piskótához: 4 tojás 16 dkg cukor 30 ml olaj 13 dkg liszt 3 dkg kakaópor 0,5 kávéskanál sütőpor A krémhez: 10 dkg csokoládé 10 g vaníliás cukor 3 dl tejszín 1 evőkanál olaj vagy vaj A tetejére: 5 dkg étcsokoládé 5 dkg tejcsokoládé Elkészítése: A sütőt 200 fokra melegítjük, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk. Ekkor hozzáadjuk a tojássárgákat és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport. A masszát egyenlően elosztva a muffinpapírba kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12-15 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtjük, lehúzzuk róla a papírt és éles késsel levágjuk a muffinok kalapját. A krémhez a tejszínből a cukorral kemény habot verünk. A csokoládét megolvasztjuk és a habbal homogénre keverjük. Ezzel a krémmel megtöltjük a muffinokat. A kalapokat, mielőtt a krémre helyeznénk, olvasztott csokoládéba mártjuk.

Megjegyzések