Hozzávalók 12 darabhoz:
A piskótához:
4 tojás
16 dkg cukor
30 ml olaj
13 dkg liszt
3 dkg kakaópor
0,5 kávéskanál sütőpor
A krémhez:
10 dkg csokoládé
10 g vaníliás cukor
3 dl tejszín
1 evőkanál olaj vagy vaj
A tetejére:
5 dkg étcsokoládé
5 dkg tejcsokoládé
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Sütemény receptek > Csokis sütik > Rigó Jancsi muffin
Rigó Jancsi muffin recept
Rigó Jancsi muffin
Beküldve: 2017.11.10.
Kategória: Csokis sütik
Küldte: Mészáros Erika
Látták: 8351
Miben készült? Főzőlap, Hűtő, Mikró, Sütő
Melyik évszakban? Egész évben
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,50 csillag 30 értékelés alapján
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók 12 darabhoz:
A piskótához:
4 tojás
16 dkg cukor
30 ml olaj
13 dkg liszt
3 dkg kakaópor
0,5 kávéskanál sütőpor
A krémhez:
10 dkg csokoládé
10 g vaníliás cukor
3 dl tejszín
1 evőkanál olaj vagy vaj
A tetejére:
5 dkg étcsokoládé
5 dkg tejcsokoládé
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra melegítjük, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgákat és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport. A masszát egyenlően elosztva a muffinpapírba kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12-15 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűtjük, lehúzzuk róla a papírt és éles késsel levágjuk a muffinok kalapját.
A krémhez a tejszínből a cukorral kemény habot verünk. A csokoládét megolvasztjuk és a habbal homogénre keverjük. Ezzel a krémmel megtöltjük a muffinokat.
A kalapokat, mielőtt a krémre helyeznénk, olvasztott csokoládéba mártjuk.

Megjegyzések
Megjegyzés küldése